Yhteiskunnan tila

Tunnustan, olen monesti lähtenyt lähikuukausina ajatuksissani negatiiviseen suuntaan. Lähinnä kyse on omasta tietoisuudestani ja kamppailustani asioiden suhteen. Kyse on siitä, mitä en halua ihmiskunnalle tapahtuvan. Ymmärrän kyllä, että vastavoimalla on aina vastavoima ja asioiden vastustaminen ei auta asiaa, vaan vie niitä aina uusiin käänteisiin. Silti osin huolestuneena olen seurannut mediaa ja ihmettelen suuresti, onko vaikuttajien mielestä olemassa enää mitään muuta kuin eläminen pelossa? Tämä on siis median viesti. Oikeastaan olen henkilökohtaisesti miettinyt muutoksen suuntaa ja miten kaikki voidaan kääntää yhteiseksi hyväksi.

Ehkäpä on parasta elää harmoniassa oman itsensä kanssa ja sitä kautta tasapainottaa myös ympäristöään. Mahdollisesti elämme maailmassa, joka on yksi. Olemme osa kokonaisuutta, emme erillisiä. Tällöin oikeastaan ei ole hyvää tai pahaa, kaikki sulautuu yhdeksi jossain vaiheessa. Kysymys ei ole siis sanoista, vaan harmoniasta kaiken vuorovaikutuksessa. Tapahtumista, kokemuksesta ja suhtautumisestamme tapahtumiin ja vastaan tuleviin mielipiteisiin, persooniin... jne. Ehkäpä kokemamme on peili, joka kuvaa piilossa olevia osia itsestämme?

Pelko on matalaviritteinen moottori, jota projektoimme kokemusmaailmaamme. Usein tähän törmää esim. median viestintänä. En tarkoita, että koko media olisi pelonlietsontaa, onhan mediassa satunnaisesti valopilkkuja, eli hereilläkin olevia toimittajia. Totuus tulee esiin aikanaan.

Omien tunnontuskien purkaminen sikseen ja päivän kysymykseen, eli yhteiskunnan nykytilaan. Kysymys: Missä tilassa olemassaolomme kokemus on tässä hetkessä?

Vastaus: Five of Disks, Lanttien viisi

Pettymyksekseni hyvin materiaalisessa tilassa kieriskellään. Eipä ihme, kirjoittamani intron jälkeen :) Tämä ei todellakaan ole lempikorttini, mutta minkäs teet, "as it is", hyväksyttävä se on. Hyväksynnän kautta päästään rakentamaan maailmaa. Ihmetyttää myös, että edelliseen blogi- kirjoituksen kysymykseen vastaus oli lanttien 4. Kumma juttu.

Jatketaan korttiin ja katsotaan mitä siitä voidaan löytää, että pääsemme nousemaan tästä suosta.

Kortin perutiedot:

Five of Disks, Lanttien viisi

  • Kortin perusta, Merkurius Härässä

Kortti sijoittuu elämän puun sefiraan 5

  • Sefiran numero, 5
  • Sefiran nimi Hepreaksi, Geburah
  • Sefiran avainsanat, Voima, Vahvuus
  • Maailma johon sefira sijoittuu, Yetzirah, Muotoilun maailma
  • Astrologia, Mars
  • Elementti, Tuli
  • Chakra, Anahata, Sydän
  • Assiah nimi, Elohim Gibor

Ennen kortin tulkintaa, voisi pohtia sefiraa viisi. Numerosta viisi on moneksi, ensinnäkin se on muutoksen numero. Liike ja aika. Tarkemmin sanoen se on laajentumisen numero. Muinaisessa tiedossa numero merkitsee osallisuutta, ymmärrystä, tuomiota, lisääntymistä, hedelmällisyyttä, oikeudenmukaisuutta ja sadonkorjuuta. Jos kuvittelee maailman fraktaalina, joka laajenee. Numero 5 kuvaa asiaa hyvin.

Toisaalta sefira edustaa voimaa ja vahvuutta, ehkäpä edellisten asioiden kautta. Miten ihmeessä lanttien viisi avainsanaksi on valikoitunut ”huoli”?

Lanttien tai levyjen viisi

Sitten raskaampi osa, lanttien viisi kohtaaminen. Tarot pakassa viitoset (hah, hallituksen viisikko :) ovat vahvoja, mutta hyvin epävakaita saadakseen aikaan toivottuja tuloksia. Lanttien tai tässä tapauksessa levyjen viisi kohdalla Geburah, marssin sotaisa energia yhdistyy levyjen materiaaliseen jäykkyyteen merkuriuksen rationaalisuuden ja härän jääräpäisyyden merkeissä. Eihän tästä voi seurata kuin ”huoli” muutoksen suunasta?

Kortin alkuperäinen nimi historiassa on sattuvasti, Materiaalisten ongelmien herra :)

Kortti itseään näyttää isolta kellokoneistolta, jossa valtavat levyt pyörivät mekaniikan mukaisesti. Koneisto itsessään on synkän värinen, pimeä, mutta energia joka koneistoa pyörittää on toivoa ja valoa täynnä. Levyt pyörivät toistensa sisällä, viitaten jokaisen omaan sisäiseen työhön, jota ilman koneistosta ei voida suunata vapauteen. Kortin keskellä näkyvin osa, käänteinen pentagrammi (nykytila), ehdottaa viiden Hindujen symbolien kautta (Elementit tuli, vesi, ilma, maa ja sielu) suunnan kääntämistä päinvastaiseksi, pois materiasta, kohti tietoisuuden valoa. Aluksi tämä tapahtuu totuuden hyväksynnän kautta.

Sieluni pyytää minua aloittamaan, joten: "Olen pahoillani, anna anteeksi, kiitos, rakastan sinua"

Lopuksi vielä mietteitä TAROT- pakojen lanteista ja levyistä

Miksi Thoth tarotissa lantit ovat levyjä? Asia liittyy aikakausiin joita eri pakat kuvaavat. Perinteiset lantit kuvaavat staattista ja hierarkista Isisin aikakautta ja levyt dynaamista Horuksen aikakautta. Kyse on siis vesimiehen ajasta, jota jotkut nimittävät kultaiseksi aikakaudeksi. Periaatteessa siirtymä auktoriteeteista ja rakenteista, ymmärrykseen ykseydestä ja jokaisen hetken kauneuden huomaamiseen, tietoisuuden osien kaikkien kokemusten hyväksymiseen ja arvostamiseen. Tietoisuuden evoluution kautta värähtelytaajuuden nostamisesta uuteen harmononisempaan maailmaan, jokaista kunnioittaen.

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}